Lutserni võrsed on valmis söögiks 5-8 päevaga.
Lutserni võrsed sisaldavad A-, C- ja K-vitamiini, mis toidavad nahakudesid ja kaitsevad nahka vabade radikaalide kahjustuste eest. E-vitamiin on hea antioksüdant, mis aitab säilitada ka A-vitamiini taset.
Positiivsed omadused: soodustavad ensüümide sekretsiooni, reguleerivad ainevahetust ja kiirendavad surnud rakkude või kudede taastumist. Lutserni võrsed aitavad vähendada rinnavähi, südame-veresoonkonna ja muude haiguste riski. Neid peetakse ka parimaks kolesterooli alandavaks toiduks.
Võrsete kasutamine: salatites, võikudel, mahlastamiseks, smuutis või roogade kaunistuseks.
Seemnete külvamine:
Kui tihedalt peaks seemneid külvama? See oleneb seemnete suurusest.
Lutserni seemnete puhul soovitame 10x10cm (100cm²) alusele külvata ~2g seemneid.