Kuidas päevalille võrsed maitsevad? Neil on pähkline maitse, sama nagu seemnetel endal ja võrsed on mõnusalt krõmpsuvad.

Miks nad head on? Päevalillevõrsed on head valguallikad. Neid peetakse kõige tasakaalustatumaks aminohapete allikaks, täis klorofülli. Neis on rohkesti letsitiini ja B-vitamiine, eriti folaati. Päevalillevõrsetes on A-vitamiini, B kompleksi, D- ja E-vitamiini. Need sisaldavad ka mineraale, sealhulgas kaltsiumi, vaske, rauda, ​​magneesiumi, kaaliumi ja fosforit. Ja kõigele lisaks on neis vähe kaloreid.

Päevalille võrste kasutamine toidus ja toidul on lõputu. Mõned näited, kuidas ja kus neid võiks kasutada.

Hommikupuder. Lisa päevalille võrseid oma hommikupudrule.

Omlett. Päevalille võrsed käivad omleti sisse ja omleti peale. Tee täpselt nii nagu Sulle meeldib!

Smuuti. Eriti veel hommikune smuuti. Päevalille võrse suurepärase pähklise maitse tõttu saate neid hõlpsalt smuutidesse lisada. Hommikune toitaineterohke annus olemas!

Määre. Maitsev. Päevalille võrsetest saab väga maitsvat võileiva või riisikaljeti määret. See on väike turgutav vahepala hommiku-, lõuna- või õhtusöögi vahele.

Vegan Poke kauss. Kes veel ei ole proovinud, siis tehke katset!

Pastaroog. Kiirustades valmistame kiiret, lihtsat, maitsvat ja tervislikku pastat tomatikastme, mõne köögivilja ja pihutäie päevalille võrsetega.

Pitsa. Päevalille võrsed kaunistavad iga pitsat ja annavad sellele mõnusa pähklise maitse.

Snäkk. Lastele meeldivad päevalille võrsed väga, nad võivad neid krõbistada toidu alla ja toidu peale. Hea mõte on neid ka karbiga kooli kaasa panna.

Päevalille võrseid saad oma kodus aknalaual kerge vaevaga kasvatada. Maheseemned leiad meie e-poest.