Kõik köögiviljad ja rohelised säilivad kauem, kui neid nõuetekohaselt hoiustada, võrsed pole erand. Niiskuse säilitamine on oluline osa võrsete värske ja krõmpsuvana hoidmisel. Üks parimatest ja lihtsamatest viisidest nende hoidmiseks on panna need niiskete paberrätikute vahele ja pitseerida seejärel kilekotti või mõnda anumasse. Sel viisil peaksid need püsima külmkapis kuni nädala.
Kui panete võrsed karpi, siis on parim on jätta võrsetel lehed ülespoole. Nii ei hakka nad enne serveerimist kuivama ega närbuma.

Mõned nipid
1) Kui kasvatate võrseid ise, siis on hea neid lõigata enne söömist. Sel juhul ei vaja nad ka eraldi säilitamist. Lõika terava tööriistaga – teravate kääride või kööginoaga. Ahvatlus neid lihsalt näppudega mullast välja tõmmata võib olla suur, kuid see võib väikseseid taimekesi muljuda. Samuti tulevad juured mullaste kergesti välja. Erinevalt idudest, võrsete juuri ei sööda.

2) Kui te võrseid ostate, siis paigutage need esimesel võimalusel jahedasse, võrsetele see meeldib. Ideaalkraad võrsete säilitamiseks on 5 °C.

3) Hoidke neid otsese päikesevalguse eest! Võrsed armastavad valgust siis, kui nad kasvavad. Pärast lõikamist on kõige parem hoida neid kaitstuna otsese päikesevalguse eest.

3) Kuna võrseid kasvatatakse enamasti mullal, siis on hea neid enne söömist pesta. Aga peske neid õrnalt, kuna võrsed võivad kergesti muljutud saada. Kõige parem on loputada neid kergelt külmas vees. Parim on võrsete pesemine vahetult enne nende kasutamist, mitte enne külmikusse panemist. Liigniisked võrsed lähevad kergemini riknema.