KUIDAS KINOAT VALMISTADA:
- 1 osa kinoat (nt. 250 ml)
- 2 osa vett (nt 500 ml)
- Maitse järgi soola
Loputa kinoa enne potti panemist külma veega. Pane 1 osa kinoat ja 2 osa vett potti, mitsesta soolaga ja lase keema. Keera kuumus väiksemaks ja lase kinoal potis haududa 15-20 minutit.
OMADUSED:
Punane kinoa on toitev täistera, mis kogub populaarsust oma tervisega seotud eeliste ja toiduvalmistamise mitmekülgsuse tõttu. See on tegelikult kinoa taime seeme, kuid selle kulinaarse kasutuse ja toitaineprofiili tõttu nimetatakse seda tavaliselt teraviljaks.
Kasutamine: punast kinoat saab kasutada mitmesugustes roogades. Seda saab nautida lisandina, segada salatitesse, kasutada teraviljakausside põhjana või isegi lisada suppidesse ja hautistesse.