fbpx

Kõikide üle 40 € tellimuste puhul on pakiautomaadiga saatmine tasuta!

Kõikide üle 40 € tellimuste puhul on pakiautomaadiga saatmine tasuta!

    • Ostukorvis ei ole tooteid.

Üldjuhul maitsevad võrsed nagu nende täissuuruses köögiviljad, aga palju intensiivsemalt. Kui tekib võrsete maitse osas kahtlusi, vali lihtsalt köögivilja või ürdi võrse sort, mille söömine Sulle juba meeldib.

Väikesed võrsed on ülimalt mitmekülgne toit, mida saab lisada oma toitudele mitmel erineval viisil. Need ei lisa roogadele lihtsalt täiendavat värvilaiku, vaid ka maitsevad suurepäraselt!

Erinevaid võrseid on palju ja nende maitsed ja omadused on erinevad. Allpool väike tutvustus vaid mõnede sortide kohta. Neid võib süüa iga söögikorra ajal ega pea muretsema ülesöömise pärast 😀

Brokkoli võrsed sisaldavad rohkem kui 550% vajalikust antioksüdantsete toitainete soovitavast toidukogusest. Sellel on kõigi köögiviljade kõige täiuslikum toitaineprofiil. Need on täis A-, B-, C- ja K-vitamiini ning suures koguses rauda, ​​magneesiumi ja fosforit. Ilmselt kõige eelneva pärast peetakse brokkoli võrseid tänapäeva nooruse allikaks.

Lehtkapsa mikrovõrsed on üks viimaseid toidutrende. Sellel on brokkoliga võrreldes väiksem antioksüdatiivne võime, kuid selles on rohkem B-vitamiini, sama palju C-vitamiini, kuid vähem A-vitamiini kui brokkolis.

Hernevõrsed on antioksüdant nagu brokkoli. Ehkki toiteväärtus pole nii kõrge kui lehtkapsas, kuid süües neid kahte koos, annab see palju B-vitamiini: B3 (niatsiin), B1 (tiamiin), B2 (riboflaviin), B-6 (püridoksiin) ja B9 (folaat). Neil on ka brokkoliga võrreldes kahekordne raua, fosfori ja magneesiumi kontsentratsioon.

Redise võrsed on redise unustatud osa. Enamik inimesi sööb redise juurt. See kuulub samasse perekonda kui brokkoli, lehtkapsas ja sinep ning sisaldab erinevat vitamiinide ja mineraalide kompleksi, sealhulgas magneesiumi, tsinki ja fosforit.

Hea meelega räägime Sulle lähemalt erinevate võrsete maitsetest ja omadustest. Anna meile märku, kui on mõni taim, millest soovid rohkem teada saada!