fbpx

Kõikide üle 40 € tellimuste puhul on pakiautomaadiga saatmine tasuta!

Kõikide üle 40 € tellimuste puhul on pakiautomaadiga saatmine tasuta!

    • Ostukorvis ei ole tooteid.

Toidu ja toitumisega seotud sõnade seletused

Tihti loeme ajakirjandusest sõnu, mille mõisted jäävad meile arusaamatuks. Kogusime kokku hulga sõnu, et leiaksid siit selgituse. Toidu ja toitainetega seotud mõisted Toit (food) – toiduaine või toiduainete segu, mis on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata võitöödeldud kujul. Toiduaine (foodstuff) – taimse või loomse, üksikutel juhtudel ka mineraalse päritoluga saadus või toode,mida inimene tarvitab […]

Fermenteeritud ehk hapendatud idandivesi

Probiootliline idandivesi on fermenteeritud (hapendatud, kääritatud) jook, mis on valmistatud idandatud teraviljast (tavaliselt nisust, rukkist, tatrast vmt). Loe pikemat postitust meie blogist. ETTEVALMISTUS: Kõigepealt tuleb teraviljad panna idanema (täpselt nagu idandamisel). Leota teravilju üleöö (1 osa teravilju ja 2 osa vett). Hommikul pese need külma veega läbi ja pane idanema. Idanda terasid 1-2 päeva, kuni […]

Fermenteeritud probiootilise idandivee kasulikud omadused

Probiootliline idandivesi on fermenteeritud (hapendatud, kääritatud) jook, mis on valmistatud idandatud teraviljast (tavaliselt nisust, rukkist, tatrast vmt). Idandivett saab kasutada teiste kääritatud toitude, näiteks pähklitoorjuustude ja juuretisega leiva juuretiskultuurina. Idandivesi on aga suurepärane energiajook. Oluline on märkida, et idandivesi on toores, elav toit ja seda tuleks tarbida mõne päeva jooksul pärast valmistamist. Käärimisprotsessi käigus tekib […]

Kas seemned on kallid või on nad suure väärtusega?

Oled seisnud poes, vaadanud seemneid ja mõelnud, et kust see hind võetakse? Mõni seeme on odav ja mõni kulla hinnaga. Kas oled sellele mõelnud, kust see vahe tuleb? Kas me üldse mõtleme seemneid ostes, ei kallimal seemnel võib olla suurem väärtus? Need on küsimused, mille üle me tavaliselt väga pead ei murra. Poes olles teeme […]

Tomati mozzarella salat basiiliku võrsetega

VAJA LÄHEB: Lõika tomatid ja mozzarella kirsid pooleks ja pane taldrikule. Piserda peale õli ja palsamikreem, lisa maitse järgi soola ja raputa peale basiiliku võrseid. Salat ongi valmis! Mozarella salati juurde sobib imeliselt värske ciabatta või hapusai.

Lõvilaka pätsid idandatud tatraga

Rebi lõvilaka seen väikesteks tükkideks, nii nagu pildid. Kuna lõvilaka seen sisaldab vett, siis pane rebitud tükid kuivale pannile ja lase veel välja aurustada. See võtab umbes 5 minutit. Tõsta pann pliidilt ära ja lase jahtuda. Jahutatud lõvilakast võid proovida veel vett veidi välja pigistada käte vahel. Siis sega seentele hulka idandatud tatar, muna, riivsai, […]

Vitamiinid A-st K-ni ja miks meil neid vaja on?

Meie keha vajab vitamiine, et olla terve ja toimida hästi. Lisaks vitamiinidele vajame ka mineraalaineid, asendamatuid rasvhappeid, animohappeid jne. Vitamiinid (ja mineraalained) on äärmiselt olulised ensüümide ja hormoonide tööks, organismi arenguks, paljunemiseks, kasvamiseks, ainevahetuseks ja muudeks protsessideks. Meie keha vajab vitamiine väikestes kogustes – milligrammides. See vajadus on veidi erinev lastel ja vanemaealistel. Nemad vajavad […]

Võileib rukola aioli ja sinepi hummusega

Marineeritud sibul: Lõika punasest sibulast ôhukesed rattad. Lisa maitse järgi suhkrut, soola ja natukene happelisuse andmiseks kas sidrunit, laimi või veiniäädikat. Mudi kergelt kätega segu läbi ja lase mõni minut seista. VALMISTAMINE: Määri leivale aioli ja lisa lusikaga kikerherne hummus. Hummusele pane peale idandatud herneid ja marineeritud sibularõngad. Soovi korral lisa juurde môni krõbedaks praetud […]

Aioli rukola võrsetega

Aioli on traditsiooniliselt külm kaste, mis sisaldab sidrunimahla ja küüslauku. See on kasutusel Vahemeremaade köögis. Tänasel päeval on aioli kaste koostis pigem majoneesi-laadne. Oleme ka oma aioli teinud majoneesi põhjal. Kui Sa poest ostetud majoneesi kasutada ei soovi, siis lisasime allpool ka klassikalise majoneesi ja vegan majoneesi retseptid. AIOLI RETSEPT: VALMISTAMINE: Naudi kas tervisliku määrdena […]

Hummus sinepi võrsetega

400 g/ 1 purk soolvees kikerherneid 40 g õli 5 g küüslauku 2 g värsket tšillit130 g sidrunit 20g valge sinepi võrseid Pipart, soola VALMISTAMINE: Meie lisame võrsed hakitud kujul, kuna meile meeldib see mõnus särtsakas sinepi mekk, mis väikestest tükkidest paremini esile tuleb. Kui aga soovid need blenderis purustada on ka hästi. Vali endale […]

1 2 3 6